Ми у Facebook
22.04.2024, 15:32

Як приготувати паску, від якої всі домашні та гості будуть в захваті: простий рецепт

Приготувати паску власноруч - це не тільки захоплюючий процес, але й забезпечує вам можливість контролювати інгредієнти та насолоджуватися смачним результатом.
Паска є невід'ємною частиною святкового столу під час Великодня. Це традиційний великодній десерт, який завжди радує смаком та ароматом.

Історія паски
Паска - це символ воскресіння Христового, та вона має багатовікову історію. Українська паска виготовляється з кращих інгредієнтів та з дотриманням традиційних рецептів. На Великдень вона стає головним українським десертом, що символізує не тільки радість воскресіння, а й об’єднання родини навколо святкового столу.

Простий рецепт паски
Щоб приготувати паску, вам знадобляться наступні інгредієнти:

Інгредієнти:
500 г борошна
200 г цукру
100 г вершкового масла
3 яйця
1 пачка дріжджів
100 мл молока
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки ванільного цукру
Цедра 1 апельсина
Цедра 1 лимона
100 г сухофруктів (курага, родзинки, цедра апельсина або лимона)
Яйце для змащування
Інструкції:
Крок 1: Почніть зі збігання теплого молока з дріжджами та додайте трохи цукру. Покладіть цю суміш у тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Крок 2: У глибокій мисці розтопіть вершкове масло.

Крок 3: У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина та лимона, сухофрукти.

Крок 4: Додайте до сухих інгредієнтів розтоплене масло та розтерти яйця.

Крок 5: Потім додайте активовані дріжджі та молоко.

Крок 6: Помішуйте все це добре, доки не отримаєте м'яке, легко вимазане тісто.

Крок 7: Залиште тісто протягом години, покривши його чистою кухонною рушником, щоб воно піднімалося.

Крок 8: Після того, як тісто підійметься, ще раз його перемішайте, а потім переложіть у виготовлений форму або сковороду для паски, попередньо змащений жиром та посипаний борошном.

Крок 9: Знову залиште тісто на 30-40 хвилин для підйому.

Крок 10: Змастіть паску зверху розбитим яйцем.

Крок 11: Попередньо розігрійте духовку до 180°C (350°F).

Крок 12: Пекти паску в духовці приблизно 40-50 хвилин або доки вона не стане золотисто-коричневою.

Крок 13: Після випічки дайте пасці трохи охолонути перед подачею.

Підсказки:
Додавання ароматичної цедри апельсина та лимона надасть пасці особливого смаку.
Ви можете прикрасити паску за допомогою глазурі або посипати цукровим пудрою перед подачею.





На правах реклами