02.05.2024, 15:30
Як смачно запекти курку: простий та економний рецепт
Цей простий та економний рецепт дозволяє вам створити смачну та ароматну курку прямо в домашніх умовах. Експериментуйте зі смаками, додавайте власні інгредієнти і насолоджуйтеся результатом!
Приготування смачної курки в домашніх умовах може стати справжнім викликом для багатьох. Але не варто хвилюватися, адже існує безліч простих і економічних способів, які зроблять вашу курку неймовірно смачною і апетитною. Давайте розглянемо один з таких рецептів, який не тільки додасть смаку вашому столу, але й не порушить ваш бюджет.
Інгредієнти:
1 курка (приблизно 1,5 - 2 кг)
2-3 столові ложки олії або розплавленого масла
2-3 столові ложки соєвого соусу
Сіль та перець за смаком
3-4 зубчики часнику (опціонально)
Суміш сухих трав (тим'ян, розмарин, оregano) - за смаком
1-2 лимона (опціонально)
Інструкція:
Підготовка курки: Почніть з того, щоб добре промити курку під холодною водою. Потім видаліть надлишковий жир та шкіру, якщо вона присутня. Обсушіть курку за допомогою кухонного рушника.
Приготування маринаду: У мисці змішайте олію або розплавлене масло з соєвим соусом, додайте сіль, перець, подрібнений часник і суміш сухих трав. Якщо бажаєте, можна також використовувати сік з лимона для підсилення смаку.
Маринування: Помістіть курку у глибоку миску або контейнер для маринування і ретельно намажте її маринадом з усіх сторін. Накрийте контейнер плівкою чи кришкою і залиште курку маринуватися в холодильнику протягом принаймні 2-3 годин, або краще - на ніч.
Запікання: Перед тим як запекти курку, вийміть її з холодильника і дозвольте їй нагрітися до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
Підготовка до запікання: Помістіть курку на протвінь або форму для запікання. Якщо у вас є багато маринаду, можна залити його на курку перед запіканням для більш насиченого смаку.
Запікання: Покладіть курку у розігріту духовку і запекайте протягом 1,5 - 2 годин, залежно від розміру курки. Під час запікання не забувайте періодично поливати курку випущеним соком, щоб вона залишалася соковитою та смачною.
Подача: Коли курка готова, вийміть її з духовки і дайте трохи охолонути. Потім поріжте на порції і подайте з вашими улюбленими гарнірами, такими як картопля по-селянськи, овочі гриль або свіжий салат.
Інгредієнти:
1 курка (приблизно 1,5 - 2 кг)
2-3 столові ложки олії або розплавленого масла
2-3 столові ложки соєвого соусу
Сіль та перець за смаком
3-4 зубчики часнику (опціонально)
Суміш сухих трав (тим'ян, розмарин, оregano) - за смаком
1-2 лимона (опціонально)
Інструкція:
Підготовка курки: Почніть з того, щоб добре промити курку під холодною водою. Потім видаліть надлишковий жир та шкіру, якщо вона присутня. Обсушіть курку за допомогою кухонного рушника.
Приготування маринаду: У мисці змішайте олію або розплавлене масло з соєвим соусом, додайте сіль, перець, подрібнений часник і суміш сухих трав. Якщо бажаєте, можна також використовувати сік з лимона для підсилення смаку.
Маринування: Помістіть курку у глибоку миску або контейнер для маринування і ретельно намажте її маринадом з усіх сторін. Накрийте контейнер плівкою чи кришкою і залиште курку маринуватися в холодильнику протягом принаймні 2-3 годин, або краще - на ніч.
Запікання: Перед тим як запекти курку, вийміть її з холодильника і дозвольте їй нагрітися до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
Підготовка до запікання: Помістіть курку на протвінь або форму для запікання. Якщо у вас є багато маринаду, можна залити його на курку перед запіканням для більш насиченого смаку.
Запікання: Покладіть курку у розігріту духовку і запекайте протягом 1,5 - 2 годин, залежно від розміру курки. Під час запікання не забувайте періодично поливати курку випущеним соком, щоб вона залишалася соковитою та смачною.
Подача: Коли курка готова, вийміть її з духовки і дайте трохи охолонути. Потім поріжте на порції і подайте з вашими улюбленими гарнірами, такими як картопля по-селянськи, овочі гриль або свіжий салат.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Катерина МарченкоПереглядів: 608запечена курка, вдалий рецепт, "Готуємо вдома", "СмачнОГО!", домашні рецепти
Інші статті рубрики:
Швидкий маринад для шашлику: рецепт з мінеральною водою
Найшвидший спосіб підготувати м'ясо до смаження на вогнищі - зробити маринад на основі мінеральної води.
переглядів: 78
Природа та душевна рівновага: астропрогноз на сьогодні
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 18 травня.
переглядів: 112
18 травня на календарі: яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?
Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день музеїв, День вишиванки, а в Україні відзначають День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.
переглядів: 235
Коли садити кабачки та гарбузи у травні 2024
Посівний місячний календар допоможе зорієнтуватися і обрати вдалий час для посадки різноманітних культур на городі.
переглядів: 919